Ganzeneieren kan je op dezelfde manier als kippeneieren verwerken. Ze zijn alleen 2-3 keer zo groot als een kippenei. Zorg er wel voor dat je ganzenei altijd helemaal gaar eet vanwege de kans op een salmonella besmetting, deze is bij ganzeneieren nog groter dan bij kippeneieren. Vooral als je de ganzeneieren in het wild vindt.  

Koken van een ganzenei (ongeveer 15 minuten voor een ei) is niet zo'n goede optie. Want dan wordt het wit door het lange koken een beetje plasticachtig. Maar je kunt het goed verwerken in gebak, omeletten, fritatta etc.

Ga er ongeveer van uit dat je 3 kippeneieren kunt vervangen door 1 ganzenei in de receptuur.  De smaak van een ganzenei is wat sterker dan van een kippenei, dat komt voornamelijk door de grote dooier. Bewaar ganzeneieren op een koele plek en maak de buitenkant schoon om te voorkomen dat andere voedingsmiddel die in de buurt liggen besmet worden met de bacteriën van het ei. Net als gewone kippeneieren zijn ganzeneieren ook lang houdbaar (ongeveer 1 maand). Probeer toch de eieren zo vers mogelijk te eten. Als je niet weet hoe lang een ei al in het nest gelegen heeft even afgaan op je neus. Ruikt het ei als je het openbreekt, niet meer fris, neem dan geen risico gooi het weg.