Hoe maak je geroosterde maiskolven?

Als we nu toch de barbecue aansteken, dan is het leuk ook eens wat anders te serveren dan alleen vlees. Bij mij ontbreken, zeker in deze maanden, de maiskolven niet op de barbecue. Lekker, gezond en het ziet er heel vrolijk uit.

Koop per persoon 1 maiskolf. Maar deze schoon door de bladeren er zoveel mogelijk vanaf te trekken. Kook de maiskolven ongeveer 15 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken. Droog de maiskolven en leg ze ongeveer 10 minuten op de hete barbecue. Keer ze regelmatig. Serveer de kolven met een klontje (kruiden)boter en wat zout naar smaak. Let op: laat ze even afkoelen voor je je tanden erin zet.

 

Maiskolven zijn ook erg leuk op de barbecue als je vegetarisch eet. Wil je meer weten over gezond vegetarisch eten? Volg dan eens in je eigen tijd onze korte cursus hoe heet je gezond vegetarisch? Je kunt deze e-cursus aanschaffen op onze website voor €9,50

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Barbecue recepten