Af en toe snak je naar iets gemakkelijks! Pasta met een saus dus. Nu is de keuze aan pastasausen uit een potje enorm. Gelukkig kan je bijna al die sauzen ook gemakkelijk zelf maken. Neem de arrabbiata saus: lekker snel, lekker simpel en: lekker pittig. 

Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Maak 800 gram smakelijke rijpe tomaten schoon en snij ze in kwarten. Pel 3 teentjes knoflook en snij deze in plakjes. Verdeel de tomaten met de knoflook over een bakplaat en rooster de tomaten in de oven in 20 minuten gaar. Ze worden dan ook lekker zoet van smaak.

Pel en snipper 1 ui en snij 1 rode Spaanse peper in ringetjes. Bak de ui en de peper ongeveer 2 minuten in 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Doe de geroosterde tomaten met knoflook erbij en laat alles even doorkoken.

Breng de saus eventueel op smaak met zout. Serveer bij een grove pasta zoals penne of farfalle, bestrooi met Parmezaanse kaas of wat verse mozzarella en geef er een groene salade bij.

Tips

  • Nog sneller? Laat het roosteren van de tomaten achterwege en neem in plaats daarvan een blik gepelde tomaten.
  • Ook lekker met gebakken kip of gehaktballetjes.
  • Minder pittig? Haal de zaadlijsten en zaadjes uit de Spaanse peper en voeg die niet toe.

Zo'n tomatensaus is echt een perfecte manier om veel groenten in je maaltijd te stoppen. En meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Budgetrecepten