Van groenten, aardappel, ei en vis maak je in een handomdraai een verrassend gerechtje. Zo zie je maar weer: koken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.

hoofdgerecht
2 personen

Ingrediënten

3 eieren
1 blikje sardientjes*
1 zoete aardappel
1 rode ui
2 eetlepels olijfolie
150 gram doperwten uit de vriezer of vers gedopt
30 gram geraspte oude kaas

Bereiden

  • Klop de eieren los met zout en peper en zet apart. Laat de sardientjes uitlekken en verwijder eventuele graten. Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Pel de ui en snij deze in ringen.
  • Verhit een grote koekenpan en bak de aardappel en ui in een scheutje olijfolie. Voeg na circa 5 minuten de doperwten en uitgelekte sardientjes toe. Meng alles in de pan.
  • Schenk het eimengsel over de vulling en bestrooi met de kaas. Laat nu op laag vuur het ei stollen. Serveer de frittata zodra het ei geheel gestold is.

* Variatietip: liever een vegetarische versie? Vervang de sardientjes dan door groene asperges, die je eerst even kort gestoomd hebt. 

Vaker vis op het menu is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil jij ook meer PuurGezond eten, lees dan ons boek "Eet meer, lekker in je vel met PuurGezond" Je schaft het heel gemakkelijk aan via onze webwinkel voor €21,-

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Budgetrecepten