hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten
oventijd: 20-25 minuten

Ingrediënten

6 sneetjes meergranenbrood
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
600 gram panklare spinazie
100 gram half gedroogde tomaatpartjes
2 bollen mozzarella, in plakken
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook zachtjes. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Schep tot slot de tomaatjes erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Doe de spinazie over in een lage ovenschaal en verdeel de mozzarella erover. Maal er nog wat peper boven. Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren en leg de puntjes dakpansgewijs op de spinazie. Strooi de Parmezaanse kaas erop en druppel er nog wat olijfolie over.
  • Laat de spinazie-broodschotel in de oven in 20-25 minuten door en door heet worden en goudbruin kleuren.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Voorlichtingsbureau Brood.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Budgetrecepten