voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten
oventijd: 10 minuten

Ingrediënten

6 velletjes filobladerdeeg
4 asperges
1 takje dille
4 eetlepels gerookte zalmsnippers
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel zonnebloemolie
8 sprietjes bieslook
½ eetlepel walnotenolie
1 eetlepels sherryazijn
½ eetlepel honing
25 gram veldsla
40 gram halve walnoten

Bereiden

  • Laat het fillobladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de asperges schoon en snij in dunne plakjes. Kook de aspergestukjes in weinig water in 5 minuten beetgaar.
  • Knip de dille fijn. Vermeng de asperges met de zalmsnippers, crème fraîche en dille. Breng op smaak met peper.
  • Knip met een keukenschaar elk vel fillobladerdeeg in 4 vierkantjes. Leg 8 stukjes op bakpapier op de bakplaat en bestrijk met een kwastje dun met olie. Leg op elk velletje schuin nog een velletje en bestrijk nogmaals en herhaal ditzelfde nog een keer.
  • Leg in het midden van elk stapeltje deeg 1/8 deel van het asperge-zalmmengsel. Vouw het deeg naar elkaar toe en bind dicht tot een buideltje met een sprietje bieslook.
  • Bak de buideltjes in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar en goudbruin.
  • Roer intussen een dressing van de walnotenolie, sherryazijn en honing. Verdeel de veldsla over vier bordjes. Besprenkel met de dressing.
  • Zet op ieder bordje 2 buideltjes en garneer met de halve walnoten.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten