Chinese kool

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

400 gram kipfilet
5 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels limoensap
1 fijngesneden rode peper
800 gram aardappelen (kruimig kokende)
600 gram chinese kool
1 rode paprika
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
75 ml melk
2 eetlepels boter

Bereiden

  • Snij de kipfilet in blokjes en vermeng deze met de ketjap, limoensap en peper. In de koelkast bewaren tot gebruik. Schil de aardappelen en kook deze in weinig water gaar.
  • Maak de kool schoon en snij de bladeren en de stelen in reepjes. Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes. Pel het teentje knoflook. Laat de kipfilet uitlekken (vocht opvangen).
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Voeg het vocht toe en laat de kipfilet ongeveer 10 minuten pruttelen in een pan zonder deksel, af en toe omscheppen.
  • Giet ondertussen de aardappelen af en stamp deze fijn met een pureestamper. Roer de melk en boter door de puree. Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep de fijngesneden Chinese kool en de paprika door de puree. Enkele minuten goed doorwarmen zodat de stamppot goed heet is.
  • Dien de stamppot op met de ketjapkip er apart bij.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten