image-1981

hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten

1 kleine pompoen (circa 500 gram), gewassen
2 knollen venkel
3-4 eetlepels olijfolie 
200 gram volle boerenyoghurt
1 eetlepel garam massala
300 gram vegetarische kipstukjes 
2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
1 gedroogde rode peper, verkruimeld

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schaaf de venkel met een kaasschaaf of mandoline in zeer dunne plakken, bestrooi met zout en peper en schep om met 1-2 eetlepels olie.
  • Pof de pompoen, onverpakt, in zijn geheel in de oven in 35-45 minuten gaar. Meng de yoghurt met de massala en zout en peper naar smaak.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de kipstukjes in 6-7 minuten knapperig en gaar (hoeft niet meer met zout en peper bestrooid te worden).
  • Neem de pompoen uit de oven, halveer met een groot mes (let op, de pompoen is heet) en schep met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de pompoenhelften in stukken en bestrooi met zout, peper, peterselie en rode peper naar smaak.
  • Verdeel de venkelsalade over vier borden, schep de kip erop en leg de pompoen ernaast. Schep de yoghurt over de pompoen en bestrooi met de rest van de rode peper, de peterselie en wat achtergehouden venkelgroen.

Dit recept komt van Flextariër (foto copyright Andrei Tchernikov/ foodstyling & recept Fiona Ivanov).

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten