Zo wordt een bordje stamppot een sjiek gerecht. En door de vis krijg je meteen wat omega 3 visvetten en jodium binnen: goed voor hart, bloedvaten. ogen en hersenen én voor een goede werking van je schildklier!  

 

Hoofdgerecht
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

250 gram aardappels
250 gram knolselderij
300 gram kabeljauwhaas
50 gram hazelnoten
bosje peterselie
teentje knoflook
30 gram zachte boter
300 gram wilde spinazie
scheutje room

 

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappels en de knolselderij. Snij in stukken en kook alles samen gaar in weinig water.
  • Snij de kabeljauw in 2 even grote stukken. Leg de vis in een ingevette ovenschaal, bestrooi met zout en peper. Hak de noten fijn. Knip de peterselie fijn. Meng de peterselie met de noten en pers de knoflook erboven uit. Meng de zachte boter door het notenmengsel. Verdeel het notenmengsel over de kabeljauwstukken. Zorg dat de kabeljauw aan de bovenkant bedekt is.
  • Zet de kabeljauw in de oven en bak in 12-14 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van de kabeljauw)
  • Giet ondertussen de aardappels en knolselderij af. Snij de wilde spinazie in repen en de stelen in stukjes. Pureer de aardappels met de knolselderij, roer er een scheutje room door. Houd de pan warm op de hittebron en schep beetje bij beetje de spinazie door de puree. De spinazie moet slinken. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
  • Serveer de stamppot op 2 borden en leg de gebakken kabeljauw er bovenop. Schenk het vet dat is vrijgekomen bij het bakken van de kabeljauw over de stamppot.

Meer groenten en vaker vis op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten