Laat de oven het werk doen: makkelijke en gezonde maaltijd van de bakplaat.

2 personen 
bereidingstijd: 15 minuten 
oventijd: 20 minuten 

 
Ingrediënten 

600 gram broccoli 
3 aardappels 
2 eetlepels olijfolie 
1 ui 
300 gram zalmfilet 
100 ml zure room 
1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje) 
2 eetlepels citroensap 

 

Bereiden 

  • Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Maak de broccoli schoon, verdeel de broccoli in kleine roosjes en snij de stelen in blokjes.  
  • Boen de aardappels goed schoon en snij ze in heel dunne plakjes. Meng de aardappels met de broccoli en de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en verdeel het geheel over een bakplaat voor de oven.  
  • Pel de ui en snij deze in partjes. Verdeel de ui over de broccoli. Schuif de bakplaat in de oven en bak de groenten met aardappels in 15-20 minuten gaar. Schep 1-2 keer om.   
  • Verdeel ondertussen de zalm in stukken van ca. 2-3 cm. Bestrooi met peper en zout. Leg na 5 minuten oventijd de zalm tussen de groenten en aardappels.   
  • Roer een dressing van de zure room, mierikswortel en citroensap.  
  • Verdeel de gare groenten, aardappels en de vis over een schaal of over borden en besprenkel met de dressing.

Meer groenten en vaker vis op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten