Visquiche

Lekker anders: voeg eens vis toe aan een quiche.

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 25 minuten

Ingrediënten

225 gram kwark
225 gram bloem
3 eetlepels olie
200 gram broccoli
200 gram doperwten (diepvries)
200 gram warm gerookte zalmfilet
60 gram geraspte jonge kaas
3 bosuitjes
4 eieren
2 eetlepels crème fraîche
1 lage platte quichevorm van 24-26 cm doorsnede

Bereiden

  • Maak een deeg van de kwark, bloem, 3 eetlepels olie en een beetje zout.
  • Bekleed een quichevorm met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  • Verwarm de oven voor op 220° C .
  • Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en de steel in stukjes. Kook de broccoli 3 minuten, giet af en laat iets afkoelen. Doe de doperwten in een vergiet of zeef en schenk er wat kokend water over. Laat ze goed uitlekken. Verdeel de zalm in stukjes en snij de bosui in ringetjes. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper en zout.
  • Meng de broccoli, doperwten, kaas, bosui en zalm en verdeel dit over de deegbodem. Schenk het eimengsel erop en bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en lichtbruin.

Lekker met kropsla met een vinaigrette.

Meer groenten en vaker vis op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon.
Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor € 21,- 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten