Koolhydraatarme pannenkoek

Pannenkoeken kun je op veel manieren bakken en met heel veel verschillende soorten meel als basis. Wil je minder koolhydraten? Kies dan voor pannenkoeken zonder normaal meel of bloem maar met veel eieren en bijvoorbeeld gemalen amandelen.  

Voor 4 pannenkoeken klop je 3 eieren los met 150 g kwark. Voeg een snufje zout toe en roer er 75 gram amandelmeel door. Roer het goed glad. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak van het beslag 4 pannenkoeken.

Beleg de pannenkoeken als je ze koolhydraatarm wilt houden met hartig beleg of met groenten.

Denk aan:

  • Uitgebakken spek
  • Plakjes kaas of geraspte kaas
  • Stukjes gerookte zalm
  • Olijven in plakjes
  • Zongedroogde tomaten in reepjes
  • Gebakken uienringen
  • Gebakken prei
  • Tomaten

Ben je geinteresseerd in koolhydraatarm eten? Leer dan van ons hoe je dat op een gezonde manier doet. We hebben daarvoor een korte PuurGezond e-cursus "Hoe kan ik koolhydraatbeperkt eten?" voor je gemaakt. Zo pak je het tenminste op een gezonde manier aan zonder dat je kans loopt op tekorten.

Te koop in onze websitewinkel voor 9,50 euro

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Hollandse recepten