Bolognese

Moeilijk is het niet, je moet alleen voor het beste resultaat even geduld hebben.

De meest gegeten pastasaus is vast de bolognese: traditioneel wordt deze in Italië geserveerd over de spaghetti. Maar het smaakt ook heerlijk over elke andere pastasoort. 

Hak 1teentje knoflook, 1 ui, ½ winterwortel en 2 stengels bleekselderij heel fijn. Bak de groenten in een scheut olijfolie zachtjes tot de uien beginnen te glanzen.

Voeg 500 g rundergehakt toe en bak dit rul. Snij 500 g rijpe tomaten in blokjes of neem 1blik tomaatblokjes en voeg dit toe. Voeg verse of gedroogde tijm en oregano toe en wat peper en zout. Roer een mespuntje suiker (of drupje honing) en 1 el rode balsamicoazijn door de saus en laat de saus op een laag vuur minimaal 1 uur zachtjes stoven. Af en toe roeren.

Serveer de saus met wat geraspte Parmezaanse kaas over al dente gekookt pasta. Lekker met een frisse salade

Tips

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Italiaanse recepten