Een gezondere variant van de klassieke quiche lorraine. In het oorspronkelijke recept zit geen groente maar alleen spek, kaas en eieren. Wij maken er door het toevoegen van groenten een gezonder gerecht van. En natuurlijk door onze PuurGezond kwarkdeegbodem.

4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30-35 minuten

Ingrediënten

225 gram kwark
225 gram bloem
4 eetlepels olie
2 uien
400 gram knolselderij
200 gram blokjes gerookt mager spek
4 eieren
4 eetlepels crème fraîche
80 gram Gruyère kaas
Mespunt nootmuskaat
1 lage platte quichevorm van 24-26 cm doorsnede

Bereiden

  • Maak een deeg van de kwark, bloem, 3 eetlepels olie en een beetje zout.
  • Bekleed de quichevormpje met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de uien. Maak de knolselderij schoon en snij deze in kleine blokjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan en bak hierin de ui met het spek 1-2 minuten. Voeg de knolselderij toe en bak alles samen ongeveer 5 minuten. Laat dit afkoelen.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kaas en de nootmuskaat erdoor. Schenk dit over het knolselderijmengsel en schep goed. Vul de quiche hiermee en bak de quiche in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar en lichtbruin.

Lekker met een tomatensalade.

Tip: Je kunt de knolselderij ook vervangen door kleine roosjes bloemkool

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon.
Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Quiche recepten