Deze taart is bijzonder lekker! Door de bodem van amandelmeel en kwark zit het recept boordevol eiwitten. Dat vult lekker en is goed voor je als je een inspanning hebt geleverd.

Dit is een van de succesrecepten uit het boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht". In het boek staat 100 recepten. 

4 personen
bereidingstijd: 20 minuten 
oventijd: 25 minuten


Ingrediënten
Voor het deeg:
1 ei
200 gram amandelmeel
2 eetlepels kwark

Voor de vulling:
3 eetlepels tomatentapenade
4 middelgrote tomaten
handvol verse kruiden (peterselie, bieslook, oregano, basilicum)
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie

Voor de salade
1 avocado
1 kleine rode ui
50 gram rucola of veldsla
1 eetlepel citroensap

Ingevette platte taart- of quichevorm (26-28 cm doorsnede)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.  Klop het ei los. Meng het amandelmeel met de kwark, mespuntje zout en het ei tot een bal.
  • Druk de bal uit in de ingevette quichevorm. Prik met een vork op verschillende plekken in de bodem en bak de bodem ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.
  • Haal de vorm uit de oven en besmeer de bodem met de tomatentapenade. Snij de tomaten in plakken en verdeel deze over de bodem. Leg de plakken naast elkaar, niet over elkaar. Knip de kruiden fijn en strooi ze over de tomaten. Pers de knoflook uit boven de olijfolie. Verdeel de olijfolie over de tomaten.
  • Bak de taart in zijn geheel nog 15 minuten.
  • Maak ondertussen de avocado schoon en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Meng de avocado met het citroensap, de ui en de rucola of veldsla en eventueel wat peper.
  • Server de salade bij de taart of (dat staat heel mooi) leg de salade in een berg midden op de taart vlak voor het serveren.

 

Wil je meer van dit soort recepten? Het boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht" vol met recepten is te koop in onze webshop voor €21,-

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Quiche recepten