273

Een pakje bladerdeeg uit de diepvries: lekker makkelijk voor een hartige taart. Maar het is wel erg vet. Dit kwarkdeeg is een snel, slanker en eiwitrijk alternatief.

Roer in een grote kom 225 gram kwark los met 3 eetlepels olie. Zeef er 225 gram bloem en 1 theelepel zout boven en roer goed door. Kneed er met koele handen snel een soepel deeg van.

Bestrooi het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap. Vet een taartvorm in met olie en druk het deeg erin uit. Bestrooi met paneermeel en zet het tot gebruik in de koelkast.

Voeg de vulling toe en bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Kwark is heerlijk eiwitrijk. Wist je dat je als je ouder wordt wat extra op de eiwitten in je voeding moet letten? Het waarom en hoe leggen we uit in onze cursus "Zo word je gezond oud!" in de vorm van een prachtig vormgegeven e-book van 32 pagina's vol met tips en praktische adviezen. En natuurlijk PuurGezonde recepten.Te koop in onze webwinkel voor 9,50 euro.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Quiche recepten