hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 40 minuten

Ingrediënten

100 gram speltbloem
1 ei losgeklopt
snufje zout
600 gram raapstelen
1 teentje knoflook
1 ui
20 gram boter
1 ei, losgeklopt
70 gram Parmezaanse kaas geraspt
1 eetlepel melk
1 theelepel grof zeezout
pievorm van 20 cm doorsnede

Bereiden

Deeg:

  • Maak het piedeeg door de bloem te mengen met 3/4 van het ei (rest bewaren), het zout en een paar eetlepels koud water. Voeg zoveel water toe (4-5 eetlepels) tot een soepel deeg ontstaat.
  • Kneed het deeg even door, verdeel het in 2 stukken en rol de beide stukken uit tot 2 cirkels die groot genoeg zijn om de pievorm te kunnen bekleden.
  • Bewaar de deegcirkels afgedekt op 2 borden in de koelkast.

Vulling:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de raapstelen schoon en kook ze circa 3 minuten in een bodempje water. Laat ze uitlekken, druk er zoveel mogelijk vocht uit en snij de raapstelen heel fijn.
  • Pel en snipperde ui en de knoflook. Verhit de boter in een koekenpan. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten.
  • Schep het uimengsel in een kom door de raapstelen, voeg het losgeklopte ei en de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper. Bekleed de ingevette pievorm met een lap deeg.
  • Leg de vulling erop, dek af met de andere deeglap en vouw de randen goed dicht. Meng de rest van het ei (van het deeg over) met de melk  en bestrijk het deeg hiermee. Bestrooi eventueel met grof zout.
  • Zet de pie midden in de oven en bak de pie in 40 minuten gaar.

 Lekker met een tomatensalade of wortelsalade.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Quiche recepten