Varkenshaasje

Heb je zin in AVG-tje en eet je (af en toe) vlees, dan is een stukje varkenshaas een klassieker. Lekker met krieltjes, sperziebonen en een groene salade. Bij PuurGezond kiezen we natuurlijk wel het liefst voor een stukje biologisch vlees.

Laat voor 3-4 personen 1 varkenshaas van ongeveer 300 gram op kamertemperatuur komen. Varkenshaas is niet overal even dik. Vouw de punt naar binnen en steek deze vast met een prikker, zo gaart het haasje overal gelijkmatig. Bestrooi het vlees vlak voor het bakken met zout en peper.

Verhit 30 gram ongezouten boter op hoog vuur in een koekenpan. Leg, zodra de boter niet meer bruist, de varkenshaas meteen in de pan. Draai de varkenshaas na ongeveer 3 minuten om als hij bruin is en makkelijk loskomt van de bodem van de pan. Gebruik hiervoor een tang. Zo verlies je, vergeleken met prikken met een vork, geen vleessappen en blijft het vlees mals.

Zet het vuur middelhoog en bak het vlees nog ongeveer 10 minuten. Het mag wat rosé blijven van binnen. Keer het vlees regelmatig. Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. De vleessappen verdelen zich zo over het vlees. De varkenshaas verliest dan minder vocht bij het aansnijden. Snij het vlees in schuine plakjes, haaks op de draad van het vlees.


Tips:

  • Ook lekker met gehakte rozemarijn.
  • Serveer met gebakken uienringen of met gebakken champignons. Bak de uien en/of champignons dan in de boter als het vlees ligt te rusten.
  • Serveer je de varkenshaas liever klassiek met een champignonsaus? We hebben hier het recept voor je.
  • Op zoek naar lekkere en verrassende groentegerechten om bij dit vlees te serveren? Het boek “7 inzichten voor een blijven goed gewicht” staat er vol mee. Bestel het boek in onze webwinkel en laat je inspireren!

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vlees