Chinese kool met spek

Koop je wel eens Chinese kool? Een verrassend lekkere eenvoudig maaltijd met een bijzondere kool.
 

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

250 gram meergranenrijst
2 uien
2 teentjes knoflook
2 cm verse gemberwortel
1 Chinese kool (ca. 800 g)
250 gram champignons
2 eetlepels olie
100 gram spekblokjes

Bereiden

  • Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en hak fijn. Was de kool en snijd in fijne reepjes (en laat heel goed uitlekken). Snij de champignons in plakjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de gember en spekblokjes toe en bak die 3 minuten mee.
  • Voeg champignons toe en bak 5 minuten. Voeg dan de kool toe en bak deze ook nog 5 minuten mee. Voeg eventueel scheutje water toe en laat afgedekt nog 10 minuten sudderen.
  • Verdeel de rijst over 4 borden en schep de kool er boven op.

Zo eenvoudig kan gezond koken zijn. Wil je meer weten over hoe je PuurGezond eet? lees ons basisboek "Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop voor €21,- in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vlees