Gevulde tomaat

Tomaten zijn er nu in allerlei soorten en maten

lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten
oventijd: 30 minuten

Ingrediënten

4 grote tomaten
1 ui
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pijnboompitten
200 gram rundergehakt
2 eetlepels rozijnen
1 ½ theelepel kaneel
½ theelepel piment
klein bosje peterselie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de kapjes van de tomaten en bewaar deze. Hol de tomaten uit met een theelepeltje en laat ze ondersteboven uitlekken. Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui goudbruin. Voeg de pijnboompitten toe en laat ze kleuren. Voeg het gehakt toe en bak dit even mee. Voeg rozijnen, kaneel, piment, peper en zout toe. Knip de peterselie fijn en voeg deze toe.
  • Vul de tomaten met het vleesmengsel en dek ze af met de bewaarde kapjes. Zet de tomaten in een ovenvaste schaal met wat water op de bodem. Laat de tomaten in 30 minuten gaar worden in het midden van de oven.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vlees