Het wordt weer eens tijd om je huis te vullen met de heerlijke geuren van een lekkere pan stoofvlees. Veel werk? Juist niet. Zo’n stoofschotel staat snel op en daarna heb je er bijna geen omkijken meer naar.

Snij voor 4 tot 6 personen 800 gram sucadelappen in blokjes van ca. 3 cm. Dep het vlees droog en laat het ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur komen.

Snipper 1 ui, ½ winterwortel en 2 stengels bleekselderij. Verhit 8 eetlepels olijfolie of 100 gram boter in een braadpan en bak hierin de gesnipperde groenten 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.

Schenk 300 ml rode wijn en 1 blik gepelde tomaten bij het vlees. Voeg 2 laurierbladeren, 3 takjes tijm, ½ eetlepel gedroogde oregano, en ½ theelepel zout toe. Laat het vlees in 2-2 ½ uur zacht gaar stoven. Af en toe omroeren en opletten dat het niet droogbakt. In dat geval nog wat water of wijn toevoegen.

Voeg de laatste 10 minuten 100 g ontpitte zwarte olijven toe. Haal de laurier en tijm uit de saus en maak de saus eventueel op smaak met zout en peper en knip er wat verse basilicum boven.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vlees