Boboti

Werelds koken is altijd leuk. Andere combinaties en andere smaken brengen je weer op ideeën en er staat ook weer eens wat anders op tafel. Maar werelds koken lukt ook zonder pakjes en zakjes. Want in de landen waar de wereldse gerechten vandaan komen worden de recepten ook niet met pakjes en zakjes bereid. We geven homemade alternatieven voor wereldse gerechten in deze rubriek. Bijvoorbeeld deze boboti, een Zuid-Afrikaans gerecht.

Fruit 2 uien en 1 teentje knoflook in een beetje boter in en braadpan en bak hierbij 600 g gehakt rul. Week 2 sneetjes brood in wat melk, knijp het brood uit en snij het fijn. Meng het brood, 4 tomaten in blokjes, 2 appels in blokjes  1 ei, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel bruine suiker, beetje zout, versgemalen peper, 1 theelepel kurkuma, 2 eetlepel citroensap en 75 g rozijnen door het gehakt.

Laat het mengsel ongeveer 15 minuten garen in de pan op een laag vuur. Verwarm de oven voor op 180°C. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal.

Klop 1 ei los met 125 ml room. Schenk dit mengsel over de schotel en leg er 4 laurierblaadjes in. Zet de schaal ongeveer 15-20 minuten in de oven tot het ei gestold is. Lekker met rijst of brood en een frisse salade.

Tips

<dd">

  • Je kunt verschillende soorten gehakt gebruiken. Lekker met rundergehakt of half-om-half gehakt. Maar probeer het ook eens met lamsgehakt of kippengehakt.
  • Wil je meer groente? Voeg 1 of 2 in blokjes gesneden paprika’s toe.
  • Wil je geen suiker gebruiken, doe dan een banaan in stukjes erdoor.

</dd">

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vlees