Een heerlijke salade vol kleur uit het boek Plenty van Yotam Ottolenghi. De recepten van deze topkok sluiten perfect aan bij PuurGezond want ook bij hem staan groenten altijd centraal. Dit recept is daar ook weer een voorbeeld van. 

2 personen
wachttijd: 1 uur

Ingrediënten 

1 rode en 1 gele paprika, in vieren
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel water
2 takjes tijm
1 teen knoflook, in dunne plakjes
10 gram platte peterselie, alleen de blaadjes
15 gram basilicumblaadjes
30 gram waterkers
50 gram rijpe pecorino, geschaafd
1 eetlepels kappertjes, uitgelekt

Bereiden

  • Verhit de oven tot 190 °C. Schep de paprikastukken om met 1 eetlepel olie. Schik ze in een braadslee en rooster ze 35 minuten in de oven tot ze gaar en lichtgekleurd zijn. Leg de stukken in een kom en dek af met plastic folie.
  • Pel de paprika’s als ze tot kamertemperatuur zijn afgekoeld en snijd ze in brede repen.
  • Klop de ingrediënten voor de marinade door elkaar: 2 eetlepels olie, balsamico, water, tijm, knoflook en een beetje peper. Giet dit over de paprika’s en zet ze minstens een uur, of liever nog afgedekt met plastic folie tot de volgende dag in de koelkast.
  • Vermeng de kruiden met waterkers, uitgelekte repen paprika, pecorino en kappertjes. Schep de overgebleven eetlepel olijfolie en 1 eetlepel marinade (of naar smaak nog meer) door de salade. Proef en voeg zo nodig nog een snufje peper toe. 

Dit recept mochten we overnemen uit het boek Plenty van Yotam Ottolenghi.

Yotam Ottolenghi is een van de grote inspirators voor ons als het gaat om recepten. Dat zie je terug in bijvoorbeeld een aantal van de 100 recepten van Mary in het boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht".Dit boek vol gezonde slanke recepten bestel je hier

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vlees