Het is paddenstoelentijd!

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

1 pak Chinese eiermie (250 g)
300 gram gemengde paddenstoelen
1 teentje knoflook
1 struik paksoi
400 gram varkensfilet
2 eetlepels maïzena
3 eetlepels zonnebloemolie
1/2 dl sherry
2 eetlepels donkere sojasaus

Bereiden

  • Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Borstel de paddenstoelen schoon en snij deze in plakjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de paksoi schoon en snij deze in reepjes.
  • Snij het vlees in reepjes. Bestrooi het vlees met maïzena. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Roerbak het vlees rondom bruin.
  • Voeg de paddenstoelen en paksoi toe en roerbak ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de sherry en sojasaus toe en verhit nog ongeveer 2 minuten. Serveer met de mie.

Tip

Liever vegetarisch? Vervang het vlees dan eens door cashewnoten of maak omeletreepjes en bestrooi met sesamzaad

Paddenstoelen horen echt bij de herfst. Bij PuurGezond koken we zoveel mogelijk met de seizoenen mee. Dit PuurGezond Herfstmenu past dan ook helemaal bij deze tijd van het jaar, met ingrediënten die juist nu te oogsten of te koop zijn.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vlees