cranberrycompote

Een klassieker met de feestdagen, deze biefstuk met cranberrysaus. De saus maak je natuurlijk het lekkerste zelf.

4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

350 gram cranberrycompote
2 takjes verse tijm
200 ml vleesfond (geconcentreerde bouillon)
1 dl rode port
2 eetlepel aardappelmeel
30 gram boter
4 biefstukken

Bereiden

  • Breng de cranberrycompote samen met de tijm en het vleesfond aan de kook. Voeg de port naar smaak toe. Bind de saus met aardappelmeel. Houd de saus warm.
  • Verhit de boter in een koekenpan. Bak de biefstuk in ongeveer 4 minuten bruin en van binnen rosé, halverwege keren.
  • Strooi peper over de biefstuk en serveer deze met de cranberrysaus.

Op zoek naar niet te moeilijke, lekkere en ook niet te dure recepten voor je kerstmenu? Dan hebben we een leuk kerstkadootje voor je: een PuurGezond kerstmenu met 9 feestelijk gerechten die snel klaar zijn en bovendien niet duur. Je vindt de gratis download hier.
En als kers op de taart krijg je in de download een kortingscode van € 5,- voor in onze webshop!

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vlees