Het is niet direct het meest gezonde pastarecept uit de Italiaanse keuken, maar lekker is het zeker! En zelfgemaakt smaakt een stuk lekkerder dan uit een zakje. Eet er een flinke (tomaten)salade of wat gekookte broccoli bij.

Kook 250 g spaghetti beetgaar. Snij 150 g pancetta (Italiaans spek) of ontbijtspek in reepjes en bak het spek samen met 2 teentjes gehakte knoflook in een koekenpan. Meng 2 geklopte eieren met 100 g geraspte Parmezaanse kaas. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de pasta met spek.

Haal de pan van het vuur af en roer het kaasmengsel erdoor tot het ei iets begint te binden. Het moet echter geen roerei worden. Voeg wat kookvocht toe als het te droog wordt.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Gebruik nog wat kaas als garnering.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vlees