Kant-en-klare hamburgers zijn vaak vet en heel zout. Dat moet toch beter kunnen dacht ik, want als ik dan een hamburger met patat eet, dan wil ook wel een lekkere… En volgens mij is het me gelukt. 

Neem voor 4 hamburgers 500 gram rundertartaar (je kunt ook bieflappen nemen en zelf fijnmalen in de keukenmachine). Pel en snipper 1 ui en 1 teentje knoflook en bak deze enkele minuten in wat olijfolie zacht. De stukjes hoeven niet bruin te worden.

Schep de ui en knoflook door het vlees. Voeg vervolgens kruiden toe: een mespunt gemalen komijn, wat peper, beetje zout, mespunt paprikapoeder,½ eetlepel mosterd en een paar druppels Worcestersaus. Breek 1 klein ei boven het vlees en schep alles door elkaar. Verkruimel 2 sneetjes brood zonder korst in de keukenmachine en schep de helft van deze broodkruimels door het vlees (misschien heb je iets minder of iets meer nodig, kijk even hoe vast het vlees wordt).

Strooi wat van de broodkruimels over een stuk keukenpapier. Vorm van het vlees 4 platte schijven en leg deze op de broodkruimels, strooi de rest van de broodkruimels erover heen. Druk de hamburgers wat aan. Leg de hamburgers tot gebruik in de koelkast.

Bak de hamburgers 8 tot 10 minuten in koekenpan in een beetje olijfolie. Draai ze af en toe om. Lekker op een bruin broodje met een blaadje sla, wat tomatenketchup en schijfjes augurk.

Tips

 

PuurGezond eten is kiezen voor puur: dat betekent zo min mogelijk pakjes en zakjes of kant-en-klaar. Want steeds vaker blijkt dat juist al die geknutselde producten uit de supermarkt super ongezond zijn.  Lijkt het je  ingewikkeld puur te kiezen? Dat valt reuze mee. Lees onze boeken en je weet hoe je lekker en PuurGezond eet. Je vindt de boeken in onze webshop. Ze kosten €21,- per stuk

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vlees