Geen zoete maar een hartige vrolijk gekleurde taart.

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

3 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
300 gram worteltjes
versgemalen peper
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels slagroom
10 gram boter
75 gram ontbijtspek in dunne reepjes
1 grote fijngehakte ui
3 gedroogde gewelde abrikozen in stukjes
2 eetlepels rozijnen
2 eieren
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel fijngehakte koriander
takjes koriander voor garnering

Bereiden

  • Warm de oven voor op 210 °C. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een cirkel. Bekleed een kleine bakvorm met het deeg. Prik de deegbodem met een vork regelmatig in.
  • Stoom de wortels in ca. 20 minuten gaar boven een pan met kokend water. Pureer de helft van de worteltjes en breng de puree op smaak met zout, peper, kerriepoeder en slagroom.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin zachtjes de spek uit. Voeg de ui toe en fruit het ca. 5 minuten zachtjes mee op een laag vuur. Voeg de wortelpuree, de stukjes abrikoos en de rozijnen toe en verwarm het mengsel ca. 3 minuten.
  • Schep het mengsel in een kom en meng het met de eieren, de helft van de kaas en de fijngehakte koriander. Snij de rest van de worteltjes in schuine stukjes en schep ze door het wortelmengsel. Schep het mengsel op de deegbodem en strooi er de rest van de kaas over.
  • Bak de taart in midden van de oven in 25 - 35 minuten gaar en krokant. Garneer de taart met de takjes koriander.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vlees