Avocadosoep met komkommer en venkel van Anna Jones
fotografie©Matt Russell

Deze ontzettend eenvoudige soep is een van de snelste recepten die ik ooit heb gemaakt. Het komt uit het boek “een nieuwe manier van koken” van Anna Jones. 

hoofdmaaltijd voor 2
of voorgerecht voor 4 personen
bereidingstijd: 10 - 15 minuten 

Ingrediënten

1 rijpe avocado
1 komkommer
½ grote venkelknol
2 eetlepels Griekse of kokosyoghurt
sap van ½ citroen
een handvol ijsblokjes
enkele takjes dille
enkele takjes basilicum
½ groene chilipeper
een handvol geroosterde pompoenpitten
extra vergine olijfolie of avocado-olie

Bereiden

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Ontpit de avocado en schep het vruchtvlees in de kom van een blender.
  • Hak komkommer en venkel in grove stukken en doe deze bij de avocado, samen met yoghurt, citroensap, ijsblokjes en een flinke snuf zout en peper.
  • Pureer alles op hoge snelheid tot het een volledig gladde, bleekgroene soep is. Proef hem en voeg naar smaak nog wat citroensap of zout toe; de smaak moet subtiel en fris zijn, met een ondertoon van citroen.
  • Verdeel de soep als hij helemaal glad is over de borden en strooi er wat toefjes dille, kleine basilicumblaadjes, gehakte chilipeper en pompoenpitten over en besprenkel royaal met olie.
  • Op een bloedhete dag kun je er wat extra ijsblokjes in doen.

Dit receptis met teostemming overgenomen uit Een nieuwe manier van koken van Anna Jones, Fontaine uitgevers, ISBN 9789059566828.

Soep is echt zo'n gerecht waar je heel veel gezonde groenten in kunt stoppen. Meer recepten van soep? Schaf onze digitale Soepspecial aan met 16 heerlijke PuurGezonde soepen. Slechts €2,50 in onze webwinkel

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor voorgerechten