Koninginnesoep

Gek eigenlijk dat koninginnesoep niet oranje is. Tenminste dat dacht ik altijd als kind. Tot ik las in een boek over culinaire geschiedenis dat de koninginnensoep die we allemaal kennen uit de pakjes en zakjes, oorspronkelijk bedacht is door een Franse kok voor een van de Franse koninginnen van weleer. Het oorspronkelijke recept van deze “potage a la Reine” bevat kip, rijst en room. Die ingrediënten zijn in zo’n pakje natuurlijk ver te zoeken. Maar dat kunnen we wel zelf! En we zouden PuurGezond niet zijn als we er niet wat extra groenten aan toevoegde: wordt het och nog oranje :)

Smelt 35 gram boter in een pan en roer er 35 gram bloem door. Verhit dit mengsel zachtjes gedurende 1 minuut. Blijf goed roeren. Voeg 300 ml kippenbouillon toe en roer goed met een garde zodat het bloem-botermengsel oplost. Als je een gladde massa hebt (echt goed roeren!) voeg dan nog 700 ml kippenbouillon toe. Weer goed roeren. Voeg vervolgens 2 geraspte winterwortels toe aan de soep en kook de wortelreepjes in de soep in 5 minuten gaat. Maak de soep op smaak met zout en peper en een scheutje (soja)room. Strooi voor het serveren wat fijngeknipte kervel of peterselie over de soep.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor voorgerechten