Soep geeft energie en warmte en is echt comfort-food. Maar ken je daarnaast deze 6 voordelen van soep al?

  1. Soep is ideaal om je groente-inname op te krikken. Met een groentesoep bij de lunch of tussendoor heb je alvast weer een portie veggies binnen.
  2. Soep is ideaal om restjes te verwerken. Dat stukje prei of die halve paprika in de koelkast, dat restje gekookte rijst, die stukjes gekookte aardappel of de kipfilet die je in stukjes snijdt, bijna alles kun je erin kwijt.
  3. Met soep krijg je meteen vocht binnen.
  4. Soep is een lekker en gezond tussendoortje, maar kan ook als complete maaltijd (als je er volop groenten in stopt en ook eiwitten als gekookt ei, peulvruchten, vlees, vis of kip).
  5. Soep is handig om, in de vriezer, achter de hand te hebben. Ideaal na een drukke werkdag of bij onverwachts bezoek rond lunchtijd.
  6. Soep vult hongerige magen. Er zit veel water en weinig calorieën in, maar soep zorgt toch vaak voor een vol gevoel (bij soep met lekker veel groen­ten en peulvruchten).

Van bloemkoolsoep tot courgettesoep

De 16 lekkerste PuurGezonde soepen staan nu voor je in onze prachtige PuurGezond Soep Special. Van bloemkoolsoep tot courgettesoep en van gazpacho tot erwtensoep. Je schaft deze download met 16 recepten aan in onze webwinkel voor maar € 2,50. Koop jouw exemplaar hier.