1. Kies je pasta volkoren
Volkorenpasta levert je meer voedingsstoffen dan de witte variant. Vooral meer vezels, vitamines en mineralen. En het vult beter je maag dan witte pasta.
2. Kies voor een kleine portie pasta
Bij PuurGezond zijn we voor minder grote hoeveelheden koolhydraten in de voeding. Dat betekent ook kiezen voor wat minder pasta op je bord. Tip: Weeg je pasta af en ga eerder uit van 50-60 gram per persoon dan van 75 of 100 gram.
3. Vul je saus met groenten, veel groenten
Laat groente de hoofdmoot zijn van je pastasaus. Pureer eventueel (een deel van) de groenten. En het mooie is: uien en tomaten tellen ook mee als groenten. Kijk bijvoorbeeld naar onze 8 variaties op tomatensaus <link>.
4. Zit er niet veel groenten in de saus?
Sommige pastagerechten bevatten niet veel groenten, vooral als het om een vlees- of vissaus gaat. Serveer dan een salade bij de pastamaaltijd. Dat kan een gewone kropsla of rucolasalade zijn, maar ook een tomatensalade of komkommersalade.
5. Zorg voor een eiwitbron in de saus of als garnering
Een pastasaus heeft eiwitten nodig om ervoor te zorgen dat je niet snel na de maaltijd weer honger hebt. Eiwitten zitten in vlees, vis en eieren. Maarook peulvruchten, noten, pitten of zaden of kaas leveren je volop eiwit.
Wil je gezond variëren met pastamaaltijden? Wij hebben een nieuwe download gemaakt vol heerlijke gezonde pastarecepten: 20 stuks maar liefst, handig in een document bij elkaar. Je koopt deze download voor € 4,- in onze webshop.