Drinken moét bij sporten, dat weet je. Maar bij PuurGezond hebben we geen zin in kant-en-klare sportdrankjes. We hebben 10 variaties voor in je bidon. Snel klaar en lekker!

Tijdens het sporten heeft je lichaam behoefte aan vocht, vocht en nog eens vocht. Deze mixen op basis van water geven je precies wat je nodig hebt:

  1. Superfris: mix koud water met (vers) sinaasappelsap en wat ijsklontjes.
  2. Hou je van thee? Zet dan (vruchten)thee of pepermuntthee en laat die goed afkoelen. Lekker met het sap van een halve citroen.
  3. Voor zoetekauwen: mix koud water met wat appelsap en een klein scheutje limonadesiroop, zoals bijvoorbeeld deze zelfgemaakte zwartebessen siroop.  
  4. Kruidig: meng koud water met tomatensap of groentensap.
  5. Lekker pittig: doe een stuk gember in plakjes in koud water en doe er wat kardemompeulen bij.

Na het sporten kun je, behalve vocht, ook wel wat energie gebruiken. Maak dan deze lekkere zuivelverwenners:

  1. Licht en fruitig: maak een mix van karnemelk en vruchtensap.
  2. Liever hartig? Pureer een stuk komkommer en mix dit met yoghurt. Lekker met een beetje munt.
  3. Energierijke dorstlesser: maak een fruitige milkshake van melk, een bolletje vanille-ijs, een halve banaan en een scheutje kokosmelk.
  4. Rijk aan vitamines: pureer 100 gram fruit zoals bosbessen (eventueel uit de diepvries) en meng dit met sinaasappelsap en yoghurt.
  5. Superfris voor in de zomer: Pureer (water)meloen met een stuk komkommer en vu aan met wat sinaaasappelsap.

Voldoende drinken is een van de 8 stappen in ons boek PuurGezond slank in 8 stappen. Meer weten? Je koopt PuurGezond slank in 8 stappen in de webshop