Duurzaam én gezond

Een paar keer per week vegetarisch eten is niet alleen duurzaam, maar ook gezond. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Welke voedingsmiddelen dragen het meeste bij aan duurzaamheid én gezondheid? Dat was de vraag die de onderzoekers zich stelden. Uit hun onderzoek blijkt dat producten als groente, fruit en peulvruchten het beste scoren. Deze producten zijn het meest duurzaam en bevatten de meeste nuttige voedingsstoffen per calorie. Ook producten als brood, graanproducten, aardappelen en noten scoren goed. Dus de producten die in de basislagen van de PuurGezond Piramide staan scoren goed. Vis, kip en zuivel scoren iets minder. Het laagst scoren rundvlees, varkensvlees, kaas en kant-en-klare saus. Deze producten zijn het meest belastend voor het milieu en veelal ongunstig voor je gezondheid.

Voeding heeft een enorme impact op onze gezondheid en het milieu. Voedsel is verantwoordelijk voor 20 tot 35% van onze klimaatimpact. Om het milieu zoveel mogelijk te sparen en tegelijkertijd zo gezond mogelijk te eten, zouden we volgens het onderzoek vooral moeten kiezen voor de producten die in dit onderzoek het beste scoren. Als iedereen dit doet, kunnen we de klimaatimpact van ons eetpatroon tot wel 50% verlagen.

Dan hebben wij nu het PuurGezond Plan voor je.
Het PuurGezond Plan is een 10-weken durend plan waarmee je zelf aan de slag kunt, maar wel met een beetje hulp van ons.
Het Plan neemt je in stappen mee door ons boek PuurGezond Slank in 8 stappen. Je gaat er in een periode van 10 weken mee aan de slag aan de hand van mails die je van ons krijgt met prachtige bijlages vol tips, recepten en adviezen. Na die 10 weken heb jij een stevige basis gelegd voor een gezond eetpatroon, waarmee jij zelf verder aan je gewicht werkt.

Als je je inschrijft voor het plan ontvang je via de post het boek PuurGezond Slank in 8 stappen en per mail 10 weken lang een uitgebreide download. Dit alles voor €59,- .