Eieren gezonder dan je denkt

Eieren passen goed in een PuurGezonde voeding! Ze zitten namelijk vol met eiwit, mineralen en vitamines. Ook voor je kinderen zijn ze gezond.

Lekker en gezond

Eieren zijn zeer rijk aan voedingsstoffen. Ze bevatten veel eiwit, en dat eiwit wordt ook nog eens optimaal benut door het lichaam. Verder bevatten eieren veel ijzer, zink en seleen en ook vitamine B12 en vitamine D. En dat in zo'n compacte vorm! Eet gerust regelmatig een ei, en geef je kinderen ook regelmatig een ei. Lekker bij het ontbijt, of in de broodtrommel.

Veilig genieten

Let wel op de veiligheid, want eieren kunnen besmet zijn met de salmonellabacterie. Kinderen zijn wat vatbaarder voor infecties dan volwassenen. Geef kinderen daarom liever geen rauwe of heel zacht gekookte eieren. Kortom: dat het eiwit en de eidooier niet vloeibaar, maar geheel gestold zijn. Dit geldt ook als je de eieren in een gerecht, zoals een quiche, verwerkt.

Bewaren

Ondanks dat ze in de winkel niet in het koelschap staan, kun je thuis de eieren wel het best in de koelkast bewaren. Zo blijven de eieren langer vers. Bewaar ze in het doosje, zo drogen de eieren niet uit en kun je ze langer goed houden.

Cholesterolbommetjes?

Eieren, en dan vooral de eidooiers, bevatten cholesterol. Dat is de reden dat het vroeger werd afgeraden om elke dag een ei te eten. Maar het cholesterol in een ei is nauwelijks van invloed op het cholesterolgehalte in het bloed, dus dat is geen reden om eieren te laten staan.

Feestelijk ontbijtje

Verras je kinderen op zondagochtend met een extra feestelijk gebakken ei. Leg een bakring, of een uitsteker voor koekjes in een ingevette koekenpan. Breek een ei in de vorm en bak het. Nog leuker: steek eerst een vorm uit een snee brood. Gebruik dezelfde vorm daarna om het eitje te bakken. Het eitje past vervolgens precies in het gat van de boterham.

Recepten

Er zijn ook veel heerlijke recepten met eieren te vinden waar kinderen van smullen. Probeer bijvoorbeeld deze heerlijke eiersalade eens samen te maken voor bij de lunch. Of betrek je kinderen bij het koken door ze deze geinige ei-sneeuwpop te laten maken, leuk en lekker!

 

 

Wil je meer handige wetenswaardigheden over eieren of lekkere recepten met ei in de hoofdrol? Schaf onze digitale Ei Special aan voor € 3,- en je hebt alles handzaam bij elkaar.