Waarom je de natuur nodig hebt

Heerlijk, een frisse neus halen in het bos of uren wandelen over het strand. Waar zouden we zijn zonder de natuur?

In de natuur komen je hersenen tot rust, of je nu gulzig de frisse lucht opsnuift of op je gemakje naar al het moois kijkt. Tegenwoordig staren we met zijn allen te veel en te lang naar onze schermen. Voor werk, social media of om een boek te lezen op je tablet. Deze schermen zijn erg interessant voor onze hersenen, ze krijgen namelijk enorm veel impulsen tegelijkertijd binnen die ze dan haastig proberen te verwerken. Er wordt niet voor niets afgeraden om voor het slapen nog op een scherm te turen, het houdt je hersenen nog lang bezig. Ga liever 's avonds of tussendoor even naar buiten en laat je hersenen tot rust komen.

<h3">Buiten bewegen is fijn</h3">

Alle planten en bomen om je heen vullen de lucht met zuurstof. Geen beter plek dus om lekker te sporten of te mediteren! Kijk welke sport of activiteit je buiten kunt doen, en je lijf is je dankbaar.

<h3">Voeding via je huid</h3">

Mensen kunnen niet zonder de zon, de fijne warme zonnestralen voeden ons. In je huid activeert de zon namelijk de aanmaak van vitamine D. Nog een goede reden dus om met ontblote armen en gezicht iedere dag even (minimaal 15 minuten) buiten te komen. Kijk natuurlijk wel uit dat je niet verbrandt. Stel je huid niet te lang onbeschermd bloot aan felle zonnestralen.

<h3">Eten in de natuur</h3">

Terwijl de huid aan het smullen is, mag de maag niet achterblijven. En wat is er nu leuker dan lekker buiten picknicken? Buitenlucht maakt hongerig, een perfecte combinatie dus. Probeer eens deze picknick recepten