Vakantie, ziekte, een blessure of enorme drukte op werk. Als  je een periode minder hebt gesport en het weer wil oppakken kan dat best lastig zijn. Zo ga je weer aan de slag.

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het soms gewoon even niet lukte. Maar door op de juiste manier aan de slag te gaan zit je zo weer helemaal in jouw ritme.

Maak er een gewoonte van

Wanneer iets een gewoonte is, is het eenvoudiger om er een succes van te maken. Wel is het de moeilijkste stap, maar tegelijkertijd ook de belangrijkste. Het vastzetten van jouw workout in je agenda werkt niet altijd even goed. Het wordt een ‘moeten’ en dat kan ervoor zorgen dat je er enorm tegenop gaat zien. Door er een gewoonte van te maken om bijvoorbeeld naar een sportschool of een Curves-vestiging te gaan maak je het jezelf net wat makkelijker.

Door jezelf een routine aan te wennen bestaande uit bijvoorbeeld het inpakken van je tas, het vullen van het flesje tot het daadwerkelijk gaan, wen je eraan. Herhaling zorgt er namelijk voor dat je lichaam en je hersenen eraan wennen. Voor je het weet zit je weer helemaal in de flow.

Motiveer jezelf!

Voor sporten heb je motivatie nodig. Jouw doelen spelen hier een belangrijke rol bij, maar ook andere dingen kunnen je motiveren. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je na een X aantal keer sporten dat ene mooie (sport)shirt mag kopen dat je al zolang wilde hebben.

Realistische doelen

Wanneer een periode niet of vele malen minder hebt gesport is het niet meer dan logisch dat je even nodig hebt om er weer helemaal in te komen. Niet alleen qua mindset maar ook qua conditie! En ja, dat kan best wat langer duren dan je had verwacht. Focus om die reden niet op hoe fit je was, maar op hoe het nu gaat en waar je graag naartoe wil werken.

Stretchen als cooling down

Stretchen na het jouw workout is belangrijk. Ook is het een goede cooling down om het lichaam na het sporten tot rust te laten komen. Daarnaast geeft stretchen rust in je hoofd, maakt het je leniger en ondersteunt het je training.

Dit artikel verscheen eerder op www.curves.nl