Foodybag

Lekker! Uit eten. Maar de porties zijn vaak zo groot. Zonde dat dat allemaal weggegooid wordt. Dat hoeft ook niet als je de restjes gewoon mee naar huis neemt in een foodybag!

<h3">Wat is een Foodybag</h3">

Nou, als jij na een avondje genieten in een restaurant nog eten op je bord hebt liggen, dan kan je dat voortaan gewoon mee naar huis nemen. Zo verspillen restaurants minder eten en kan jij thuis nog een keer genieten van de kookkunsten van de chef. Tenminste als je eet in een restaurant dat hier aan meedoet. Je herkent ze aan een speciaal #verspillingsvrij-logo op het raam of in de menukaart.

<h3">Voedselverspilling</h3">

Wereldwijd wordt er ongeveer een derde van al het voedsel verspild. Zo worden (restjes) eten weggegooid, bederft er een hoop bij mensen thuis, mislukken oogsten, beschadigen producten tijdens de transport of verdwijnt het in de afvalbak van een restaurant. In Nederland is de horecasector verantwoordelijk voor ongeveer 14 procent van onze voedselverspilling. Tegen 2030 wil Nederland de totale voedselverspilling hebben gehalveerd. Maar hoe?

<h3">Food Waste Challenge voor de horeca</h3">

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft daar samen met minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de Rabobank iets op bedacht. Met het introduceren van de Food Waste Challenge hebben 100 restaurants in 6 weken tijd al 21% minder voedsel verspilt dan voorheen. Dit hebben ze door veel verschillende methodes te gebruiken weten te behalen, een van deze ideeën was de foodybag.