Als er iemand enthousiast aan de slag is gegaan met PuurGezond, onder begeleiding vangewichtsconsulent <link www.judithdiekerhof.nl - external-link-new-window>Judith Diekerhof </link>uit Woerden, dan is het Adriaan wel. Judith: 'Hij is 16,5 kilo afgevallen en dat is te merken!’

Na verhuizing klaar voor de intake

‘Adriaan is een man van 61 jaar met flink overgewicht. Met zijn lengte van 183 cm en 116,5 kilo was hij veel te zwaar. Hij hoorde mij in juli praten over het PuurGezond programma en was meteen geïnteresseerd.
Omdat hij vlak voor een verhuizing zat, leek het hem beter om dit eerst helemaal af te ronden om daarna volledig zijn aandacht te kunnen geven aan een gezonde leefstijl en zijn energie erin te stoppen.
Eind december belde hij mij en gaf aan er klaar voor te zijn. Hij klonk enorm gemotiveerd en maakte enthousiast een afspraak voor de intake.

Lichamelijke ongemakken

Begin januari zaten we dan tegenover elkaar in mijn praktijk bij SportCity in Woerden. Hij vertelt dat hij kraanmachinist is en dat hij vroeger fit en energiek was; hardlopen was zijn passie. Maar na een ernstig ongeluk, nu 20 jaar geleden, werd alles anders. Zoals hij zelf zegt, heeft hij veel “staal in zijn lijf”, en dat maakt het allemaal wat lastiger.
Maar hij is er wel klaar mee dat hij zo zwaar is; de lichamelijke ongemakken zitten hem steeds meer in de weg. Veters strikken is een uitdaging en het dagelijkse stukje lopen van de keet naar de kraan voelt als een marathon.
Dus of ik hem maar even wil vertellen wat hij moet doen om af te vallen, zegt hij met een lachje. Helaas Adriaan, zo werkt dat niet. Maar dat wist hij natuurlijk ook wel.

Inzicht na vragenlijst

Ik neem met hem de vragenlijst van PuurGezond door die inzicht geeft in de verbeterpunten en dan komen er meteen al wat bijzonderheden aan het licht. Wat er echt uitspringt zijn de volgende zaken. Hij snackt/snoept eigenlijk de hele dag door, groenten eet hij weinig of niet en beweging is helemaal niet meer aan de orde. De vragenlijst geeft hem een helder inzicht en hij is voornemens hier mee aan de slag te gaan. We nemen ook stap 1 van het boek “Slank in 8 stappen” door en maken een afspraak voor over 2 weken.

16,5 kilo

Lang verhaal kort: Adriaan is 8 stappen en 20 weken verder en gisteren gaf de weegschaal exact 100 kilo aan. Hij is dus 16,5 kilo afgevallen en dat is te merken! Schoenveters strikken gaat weer probleemloos en zijn conditie is enorm verbeterd. Ook zijn de waardes beduidend verbeterd: taille omvang is ruim 20 cm minder, vetpercentage daalde van 36,5 procent naar 25,7 procent en visceraal vetpercentage (buikvet, red.) is gedaald van 21 procent naar 14 procent.
Door iedere dag veel te wandelen en het tempo steeds te verhogen, lukt het Adriaan inmiddels om wandelen af te wisselen met joggen en dat heeft weer een verhoogd percentage aan spierweefsel tot gevolg: dat is toegenomen van 27,4 procent naar 33 procent.

Positieve instelling

Maar hij is er nog niet, zo zegt hij zelf. We hebben 2 keer een terugkomafspraak gemaakt, de eerste voor over 3 maanden. Hij hoopt dat hij dan in de buurt van de 95 kilo weegt. En ik heb daar alle vertrouwen in; met zijn positieve instelling en niet aflatende enthousiasme om een gezonde leefstijl aan te leren, gaat dat helemaal goed komen.’

Wil jij dit ook? Er zit vast ook een PuurGezond professional bij jou in de buurt. Kijk hier naar de locaties