Omdat je soms gewoon weinig tijd hebt om boodschappen te doen, is het handig om een slimme voorraad te hebben.

Als je net te laat bent voor sluitingstijd of gewoon te weinig tijd hebt om boodschappen te doen, is het fijn als je kunt vertrouwen op je basisvoorraad. Daarmee kun je altijd wel een maaltijd bereiden. 

Producten die wat langer houdbaar zijn en dus slim als basisvoorraad. Deze ingrediënten zijn handig om altijd in huis te hebben

  • in de voorraadkast: gedroogde pasta, couscous, rijst, blikken linzen, kidneybonen of andere peulvruchten, blik gepelde tomaten, gedroogde kruiden, specerijen, smaakmakers als sojasaus, ketjap en azijn, zout en peper, bloem, olijfolie en andere plantaardige oliën
  • in de koelkast: melk, yoghurt, boter, kaas en eieren
  • in de vriezer: diepvriesgroenten, diepvriesfruit en een voorraadje brood, vlees en vis

Vries restjes wijn, bouillon, tomatenpuree, verse kruiden en vers citroensap in in ijsblokjes. Zo heb je altijd smaakmakers bij de hand. 

Dwing jezelf ook om af en toe je voorraad op te maken. Dan blijft je voorraad overzichtelijk en voorkom je dat je sommige etenswaren vergeet, waardoor je ze uiteindelijk alsnog weg moet gooien. Hier vind je bijvoorbeeld 10 lekkere en gezonde recepten die je kunt maken uit je voorraad uit pot, blik, diepvries of met gedroogde producten als basis. 

Met deze basisvoorraad kun je tal van recepten bereiden. Wil je ideeën voor gezonde snel-klaar maaltijden? Schaf ons snel-klaar maandmenu aan. Een download met een compleet maandmemu met gezonde snel klaar maaltijden.