bijgerecht
2-3 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 30 minuten

Een variatie op aubergine

Ingrediënten

2 grote aubergines of 3 kleinere
2-3 eetlepels olie
2 flinke eetlepels rode misopasta
1 eetlepel (kokosbloesem)suiker
verse bieslook of geroosterd sesamzaad

Bereiden

  • Verwarm de oven op 200 °C.
  • Was de aubergines en snij ze in blokjes van circa 2,5 cm. Doe de blokjes in een kom en schep de olie er doorheen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de aubergine hierover en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Rooster de aubergine zo’n 20 minuten.
  • Roer intussen de misopasta met 5 eetlepels water los. Roer de suiker erdoorheen. Schenk de dressing over de aubergine en schep de blokjes goed om, zodat ze aan alle zijden bedekt zijn met de dressing.
  • Rooster de aubergine nog 10-15 minuten en schep af en toe om. Knip de bieslook fijn. Serveer de aubergineblokjes gegarneerd met de bieslook of wat geroosterd sesamzaad.

Recepten met minder dan 5 ingrediënten