Op het blog Greendelicious vonden we het recept van een lekkere vlierbloesemlimonade. Heerlijk verfrissend en je bepaalt zelf hoeveel suiker je erin doet. Dus staat de vlier in je tuin nog in bloei, of weet je er een te staan in bos of park? Probeer het eens. Echt super eenvoudig!

Ingrediënten

3 liter niet-bruisend bron- of kraanwater
ca 35 stuks vlierbloesemschermen, nagekeken op insecten (maar niet gewassen)
2 biologische citroenen, met een borstel gewassen en in dikke schijven
ca 2 el suiker naar smaak of een paar gekneusde steviablaadjes

nodig:
een grote kom, bijvoorbeeld een soepterrine of maatbeker of flessen om limonade in te laten trekken

Bereiden

  • Doe alle ingrediënten in een grote kom, roer even goed door elkaar.
  • Laat afgedekt en op kamertemperatuur 24 uur trekken.
  • Giet dan door een zeef en doe de limonade in schone flessen of kannen die je kunt afsluiten.
  • Zet in koelkast en serveer koud.

 

Dit recept is met toestemming overgenomen van het blog Greendelicious

fotografie/receptuur: Natascha Boudewijn, Greendelicious 

Recepten met minder dan 5 ingrediënten