nagerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten
wachttijd: enkele uren

Ingrediënten

250 ml slagroom
50 gram suiker (palm/kokosbloesem/riet)
1 biologische citroen, schoongeboend
250 gram Hollandse aardbeien, schoongemaakt
blokrasp
vershoudfolie

Bereiden

  • Breng in een pannetje met dikke bodem de slagroom met de suiker al roerend aan de kook. Kook de room nog 1 minuut op laag vuur, blijf roeren. Draai het vuur uit.
  • Rasp op de grove blokrasp het geel van de citroenschil. Snijd de citroen doormidden en knijp boven het pannetje het sap uit. Roer ook de rasp door de slagroom.
  • Schenk het mengsel in kleine glaasjes en laat het enkele uren opstijven in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie (tegen smaak- en luchtjesoverdracht).
  • Snijd de aardbeien in vieren en verdeel ze over de glaasjes.

Dit recept komt uit: Hollandse kramen van Yolanda van der Jagt.

Recepten met minder dan 5 ingrediënten