voorgerecht
4 personen

Ingrediënten

400 gram courgette
150 gram feta
2 eieren
1 koffielepel munt of 1 zakje muntthee

Bereiden

  • Spoel 4 kleine ronde vuurvast schaaltjes (ramekins) of koffiekopjes even om met water.
  • Snijd van de courgette 4 ronde schijven en leg ze op de bodem van de potjes. Snijd ook 4 langwerpige dunne plakken en bekleed daarmee de opstaande randen van de potjes.
  • Rasp 300 gram courgette en vermeng dit met de geraspte feta en de eieren. Voeg de munt toe. Als je een theezakje gebruikt scheur dan het zakje open en gebruik enkel de inhoud ervan. Kruid met peper.
  • Vul de potjes met dit mengsel en zet elk potje 3 minuten in de magnetron.
  • Neem 4 borden. Maak met een mes de randen van de timbaaltjes los. Leg een bord omgekeerd op een kopje en draai het hele zaakje met een snelle beweging om zodanig het timbaaltje op het bord terecht komt.

Dit recept komt uit Vegetarisch koken in 30 minuten van Miki Duerinck & Kristin Leybaert

Recepten met minder dan 5 ingrediënten