Warme gemberdrank

Deze heerlijke warme drank wordt in Indonesië gedronken bij verkoudheid, griep en misselijkheid. Maar gelukkig hoef je niet perse ziek te zijn om dit te drinken. Zeker als het koud is, is deze drank erg lekker!

Drank ca 1 liter
bereidingstijd: 15 minuten

ingrediënten

Flink stuk verse gember
2 stengels citroengras
1 kaneelstokje
Honing naar smaak


Bereiden

  • Breng 1 liter water aan de kook. Boen de gember schoon en snij deze in grove stukken. Snij het citroengras in stukken.
  • Doe de gember, kaneel en citroengras in het kokende water en laat het geheel 5-10 minuten zacht koken. Zeef de drank voor uitschenken.
  • Serveer de drank warm. Eventueel gezoet met wat honing.

Tip:

  • Je kunt de drank ook geheel laten afkoelen en serveren met ijsklontjes.
  • Ook lekker om wat steranijs te laten meetrekken (ca 3 steranijs op 1 liter water)

 

Wist je dat je met voeding heel veel goeds kunt doen voor je weerstand? Wat hebben we voor je op een rijtje gezet in onze korte PuurGezond cursus “Werken aan je weerstand”. Koop deze download van ruim 30 pagina’s in onze webwinkel voor €9,50

Recepten met minder dan 5 ingrediënten