Zoete chilisaus is echt een saus voor de liefhebbers. Heerlijk pittig en toch zoet. Het is daarom echt zo’n saus die je snel even uit de kast trekt om iets op smaak te maken of om te serveren als dip bij gehaktballetjes, loempiaatjes of groenteknabbels. Die saus kan je ook heel goed zelf maken.

Voor ongeveer 300 ml saus maak je een fles/pot  van 300 ml of 2 flessen/potten van 150 ml heel goed schoon met heet sodawater.

Hak 4 teentjes knoflook heel fijn en snij 3 rode pepers in ringetjes. Als je een minder pittige saus wilt, verwijder dan eerst de zaadjes. Verhit een lepel olie in een braadpan en verhit hierin zachtjes de knoflook tot de olie begint te geuren.

Voeg de pepers toe en 200 ml (rijst)azijn, 200 ml honing, 5 cm geraspte gemberwortel en ½ theelepel zout. Breng het geheel aan de kook en laat heet wat inkoken tot de saus stroperig wordt.

Vul de fles(sen) met de saus. Je kunt deze saus in de koelkast enkele weken goed houden.

Tip

  • Natuurlijk ook leuk om eens met groene pepers te maken in plaats van met rode.

Recepten met minder dan 5 ingrediënten