Zin in pannenkoeken? Dan kun je natuurlijk kiezen voor pannenkoekenmeel waar alleen nog maar melk bij hoeft of zelfs voor kant-en-klare pannenkoeken die je alleen maar hoeft op te warmen in de magnetron. Maar wil je het puur dan maak je je pannenkoeken natuurlijk helemaal zelf. Wel zo lekker. Het enige dat je nodig hebt is namelijk meel, melk, eieren, wat boter en een snufje zout…..

Meng voor ca. 8 pannenkoeken 250 g volkoren (spelt)meel met een snufje zout. Voeg 1 ei en 500 ml melk toe. klop alles met een garde of een mixer tot een egaal beslag.

Smelt 40 gboter in een koekenpan met een antiaanbaklaag en roer de gesmolten boter door het beslag. Je hebt nu verder geen boter nodig voor het bakken. Verwarm de pan daarna goed tot deze heet is en schep met een juslepel 1-2 lepels beslag in de pan en draai de pan rond zodat de bodem bedekt is met het beslag.

Bak de pannenkoek tot deze aan de bovenkant droog is. Keer de pannenkoeken om met behulp van een spatel. Bak de andere kant snel op hoog vuur. Hou de gebakken pannenkoek warm op een bord dat je bovenop een pan met heet water hebt staan. Dek de pannenkoek af met een deksel.

Serveer de pannenkoeken met zoete of hartige vullingen.

<dl"><dt">Tips</dt"></dl">

  • Een pannenkoekenmaaltijd is compleet als je de pannenkoek opgerold serveert, gevuld met ragout, samen met een salade.
  • Serveer de pannenkoek eens met plakjes brie, walnoten en honing. Lekker met een rucolasalade.
  • Bak wat meer pannenkoeken en bewaar de pannenkoeken in de koelkast voor het ontbijt of de lunch van de volgende dag. Of vries ze in.

Recepten met minder dan 5 ingrediënten