Courgette leent zich bij uitstek om te vullen

Hoofdgerecht
4 personen
bereiden: 35 minuten

Ingrediënten:

2 courgettes
250-300 g zilvervliesrijst
2 cm verse gember
1 ui
2 teentjes knoflook
250 g tahoe
1 kruidenbouillonblokje
1 el kerriepoeder
2 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
2 el rozijnen
2 el sesamzaad
1 sinaasappel
1 dl slagroom

Bereiden

  • Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit. (Vruchtvlees wordt niet gebruikt. Je kunt er soep van maken) Kook de uitgeholde courgettes ca 3 minuten in water.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Schil de gember en rasp in een kom. Pel de ui en rasp bij de gember. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de tahoe toe en prak met een vork fijn. Verkruimel ¾ bouillontablet erboven. Voeg kerrie, kaneel en nootmuskaat toe en meng de rozijnen erdoor.
  • Laat de courgettehelften uitlekken en leg ze in een ovenschaal. Vul de courgettehelften met het tahoemengsel. Bestrooi met sesamzaad.
  • Rasp een halve sinaasappel en pers deze uit. Roer de slagroom door het sap en schenk in de schaal bij de courgettes.
  • Zet de schaal 30-40 minuten in een oven van 180°C.
    Serveer er de rijst bij en een frisse groene salade.

Tip: neem ook eens bolcourgette om te vullen

Budgetrecepten