Recepten met courgette kun je nooit genoeg hebben. Vervang pasta eens door courgette en je geeft je maaltijd een groentenboost.

 

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

400 gram rundergehakt
1 ei
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel paprikapoeder
1 teentje knoflook
2 eetlepels broodkruim (van oud brood)
3 eetlepels olijfolie
400 ml basis-tomatensaus
200 gram (volkoren) spaghetti
3 courgettes

Bereiden

  • Meng het gehakt met het ei en de kruiden. Pers de knoflook erboven uit en schep het broodkruim erdoor. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje van het gehakt.
  • Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en bak de balletjes hierin rondom bruin. Schenk, als de balletjes bruin zijn, de tomatensaus erbij en stoof de balletjes in de saus in ca. 15 minuten gaar.
  • Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar houd een kooktijd aan die 1-2 minuten korter is. Rasp de courgettes op een grote rasp of in de keukenmachine. Met een spiraalsnijder werken kan ook, dan krijg je meer echte spaghetti-slierten. 
  • Giet de spaghetti af en schep er 1 eetlepel olijfolie en de geraspte courgette door. Bestrooi met peper en verhit het geheel al omscheppend 1-2 minuten.
  • Verdeel de spaghetti over 4 boden en schep de saus met de gehaktballetjes erop.

De zomer is de tijd bij uitstek voor courgettes. Vandaar dat in ons Zomer slank maandmenu ook vaak gebruik wordt gemaakt van courgette. Wil jij ook suggesties voor een maand lang PuurGezond slank eten? Schaf dan ons Zomermenu aan. Te koop voor €7,50 in onze webwinkel

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Budgetrecepten