Een bowl-gerecht is niet alleen trendy maar ook super lekker. Zeker deze met geroosterde groenten. 

 

Hoofdgerecht
2 personen
bereiding 35 minuten

Ingrediënten:

150 g wortel
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
½ theelepel gemalen komijn
flinke snuf cayennepeper
½ theelepel gemalen kurkuma
200 gram sperziebonen
250 gram gekookte kikkererwten (of 1 blik)
200 gram gekookte bietjes
2 cougettes
4 eetlepels avocadopesto
125 gram buffelmozzarella
2-3 theelepels balsamicoazijn
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

  • Verwarm de oven op 200 °C.
  • Snij de wortel in plakjes en meng met olie, de knoflook, komijn, cayennepeper en kurkuma. Breng op smaak met wat peper. Verdeel het wortelmengsel over de bakplaat en bak 10 minuten in de oven.
  • Haal de sperziebonen af en kook ze in 8 minuten beetgaar, giet af.
  • Haal de bakplaat uit de oven en meng de kikkererwten door de wortel.
    Bak weer 10 minuten.
  • Snij de bietjes in blokjes. Haal de bakplaat uit de oven en meng de bietjes erdoor.
    Bak nog een keer 5-10 minuten.
  • Snij de courgettes met een spiraalsnijder in dunne slierten. Overgiet ze met kokend water en laat ze 1 minuut erin staan. Giet af. Meng er 3-4 eetlepels van de pesto door.
  • Schep de courgettelinten in 2 kommen of op diepe borden.
    Verdeel de geroosterde groenten erover.  Schik er de sperziebonen en plakjes mozzarella naast.
    Schep er nog een lepel avocadopesto op, besprenkel met de balsamicoazijn en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Wil je meer weten over PuurGezond eten? Lees dan ons boek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop voor € 21,- in onze webwinkel.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten